Ajankohtaista

Ryhmämatkatuotanto jälleen avattu!

Matkatoimistomme keskittyy jatkossa ohjelmalliseen ryhmämatkatuotantoon ja tarjoamme asiakkaillemme laadukkaita ja sisällöltään rikkaita matkapaketteja. Valikoimassamme on laaja valikoima erilaisia valmiita matkakokonaisuuksia ja voit niistä helposti valita ryhmällesi sopivan kokonaisuuden. Paketit on ammattilaisten rakentamia joissa sinä pääset nauttimaan helposta matkakokemuksesta. Jos valmiista ei löydy teille tarpeeseen sopivaa kokonaisuutta, räätälöimme myös matkapaketteja toiveidenne mukaan.
Valitse itsellesi sopiva kokonaisuus ja ota yhteyttä niin teemme ryhmällesi tarjouksen matkapaketista!

Lue lisääMuutoksia palveluajoissa

Palvelemme jälleen puhelimitse ja sähköpostin kautta ma-pe klo 8:00-16:00.
Myymälämme on muuttanut Oulaisiin osoitteeseen Asemakatu 2 ja palvelee jatkossa ajanvarauksella.
Yhteystiedot:
Puh. 08-469 4470
E-mail ylivieska@matkarasti.fi

Lue lisääTallink Silja tiedottaa: Muutoksia Helsingin Länsisataman rekkaliikenteen ja henkilöautoliikenteen reitteihin 13.1.2020 alkaen

Helsingin Länsisataman raskas ajoneuvoliikenne ohjataan 13.1.2020 alkaen Tyynenmerenkadun kautta satamaan.
Jatkossa sekä sisään- että ulosajo tapahtuu Rionkadun ja Tyynenmerenkadun risteyksen kautta.
Automatkustajien ja muiden henkilöautoilijoiden kannattaa jatkossa valita Länsisatamankadun reitti saapuessaan ja poistuessaan Länsisatamaan/ Länsisatamasta.
Muutoksella päästään Helsingin kaupungin tavoitteeseen, jossa satamaa käyttävä raskas liikenne kulkee mahdollisimman lyhyen matkan Jätkäsaaren asuinalueiden läpi.

Järjestelyn myötä sataman raskaan liikenteen määrä ei lisäänny, mutta raskaan liikenteen odotuskentät poistuvat kokonaan Jätkäsaaresta.
Rekat ja trailerit otetaan vastaan satamaan muutaman tunnin aikaikkunoissa odottamaan laivaan pääsyä suljetun satama-alueen laitureille.

Uudet toimintatavat ovat vaatineet liikennejärjestelyjä niin katuverkossa kuin sataman alueella. Helsingin kaupunki muuttaa joulukuussa Rionkadun ja Tyynenmerenkadun risteyksen pisaranmalliseksi kiertoliittymäksi.
Satama-alueen sisällä uudet lähtöselvitysportit järjestelmineen asennetaan ja odotuskaistat sijoitetaan laiturialueelle.
Lähtöselvitys siirretään uudelle paikalleen reittimuutoksia edeltävänä viikonloppuna, kun raskasta liikennettä kulkee satamassa hieman arkea vähemmän.

Laivaliikenteen automatkustajien ja muiden autoilijoiden toivotaan ajavan Länsisatamaan sisään ja satamasta ulos Länsisatamankadun ja Tyynenmerenkadun risteyksestä.

Lue lisää Helsingin sataman sivuilta: https://www.portofhelsinki.fi/helsingin-satama/ajankohtaista/liikenneyhteydet/lansisataman-raskas-liikenne-kokonaan

Lue lisääKUVAMUISTOJA KALAJOKILAAKSO-LEHDEN LUKIJAMATKASTA ALSACEEN 19.-23.9.2019

Kalajokilaakso-lehti teki kanssamme lukijamatkan Idylliseen Alsaceen 19.-23.9.2019.
Käy katsomassa kuvamuistoja reissusta Bussilomat-kohdasta.

Lue lisääKuluttaja-asiamies ja SMAL ry neuvottelivat uudet yleiset matkapakettiehdot

Laki matkapalveluyhdistelmistä korvaa vanhan valmismatkalain 1.7.2018 alkaen ja siksi myös yleiset valmismatkaehdot on uusittu. Kuluttaja-asiamiehen ja Suomen matkatoimistoalan liitto ry:n (SMAL) neuvottelemat uudet matkapakettiehdot määrittelevät kohtuullisten ehtojen minimitason. Matkanjärjestäjä voi tarjota kuluttajalle myös paremmat ehdot. Vakioehdot täydentävät lainsäännöksiä ja ne koskevat tilanteita, joiden oletetaan aiheuttavan eniten erimielisyyksiä, kuten sopimuksen muuttaminen, virhetilanteet ja matkan peruuttaminen.

Yleisiä matkapakettiehtoja sovelletaan lain tarkoittamiin matkapaketteihin, joita ovat vähintään kahden erilaisen yhteishintaan ostetun matkapalvelun yhdistelmät. Matkapalveluita ovat lento tai muu kuljetus, majoitus, autonvuokra tai muu lisäpalvelu, esimerkiksi retki. Matkapaketin muodostavat esimerkiksi yhdellä kertaa ostetut lennot ja hotellimajoitus, samoin vaikkapa laivamatkan ja autonvuokrauksen varaaminen yhdellä kertaa.

Yleisiä matkapakettiehtoja soveltavat SMALin jäsenyritykset, jotka vastaavat valtaosasta suomalaisille tapahtuvasta matkapakettimyynnistä, mutta myös SMALiin kuulumattomat yritykset voivat ottaa ne käyttöönsä. Vakioehtoja sovelletaan 1.7.2018 alkaen tehtyihin sopimuksiin.

”Mielestämme oli tärkeää neuvotella uudet vakioehdot toimialalle, jolla tehdään erittäin runsaasti sopimuksia vuosittain. Ehdot ehkäisevät erimielisyyksiä ja helpottavat niiden ratkaisemista tilanteissa, joihin laki ei anna vastausta”, toteaa kuluttaja-asiamies Antti Neimala.

”Matkapakettilainsäädäntö on raskas ja monimutkainen lainsäädäntö alan yrityksille, ja heinäkuun alusta lukien sen piiriin kuuluu entistä useampi toimija ja matka. On myös matkailualan yritysten kannalta tärkeää, että viranomaisen kanssa on voitu luoda matkaehtojen kautta selkeä toimintaympäristö, jossa yritykset tietävät, miten toimia”, täydentää SMALin toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti.

Muutoksia peruutusoikeuteen


Kuluttajalle tulee uuden lain myötä laajempi peruutusoikeus. Kuluttajalla on milloin tahansa ennen matkan alkamista oikeus peruuttaa matkapakettisopimus ilman erityistä syytä. Peruuttamistapauksissa matkanjärjestäjä saa kuitenkin periä kuluttajalta asianmukaisen peruuttamismaksun, joka tulee maksaa myös niissä tapauksissa, kun kuluttajalla on perusteltu syy peruuttaa matka esimerkiksi oman tai lähiomaisen vakavan sairauden tai tapaturman vuoksi. Aiemmin näissä tilanteissa on joutunut maksamaan yleensä vain toimistomaksun.

Uusissa matkapakettiehdoissa on vakioitu peruutusmaksun suuruus sen mukaan, missä vaiheessa kuluttaja peruuttaa matkan. Näin peruutusmaksun suuruus on jo etukäteen tiedossa, eikä sitä tarvitse määritellä joka kerta tapauskohtaisesti. Käytännössä kuluttajan kannattaa ottaa aina peruutusturvan sisältävä matkavakuutus, jolla taloudellisia riskejä voi pienentää esimerkiksi sairaustilanteissa.

Kuluttajalla on, kuten ennenkin, oikeus peruuttaa matka ilman peruutusmaksua, jos matkakohteessa tapahtuu jotain poikkeuksellista, kuten esimerkiksi luonnonkatastrofi, joka vaikuttaa merkittävästi matkan toteuttamiseen sovitulla tavalla.


Lisätietoja:

Yleiset matkapakettiehdot (sovelletaan 1.7.2018 alkaen tehtyihin sopimuksiin)

Matkojen kuluttajansuoja muuttuu kesällä 2018. Kuluttaja-asiamiehen uutiskirje 2/2018.

Suomen matkatoimistoalan liitto ry (SMAL)

Toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti, p. 09 4133 3550, etunimi.sukunimi@smal.fi

Kuluttaja-asiamies / Kilpailu- ja kuluttajavirasto

Apulaisjohtaja Katri Väänänen, p. 029 505 3192, etunimi.sukunimi@kkv.fi

Lue lisääDonetti