TURSKAN JA VALAIDEN VALTAKUNTA, 10.-14.8.2019 - 5 PÄIVÄÄ

TURSKAN JA VALAIDEN VALTAKUNTA, 10.-14.8.2019 - 5 PÄIVÄÄ

Satumaisia maisemia, kalastajakyliä, erityislaatuista arkkitehtuuria !
Tällä matkalla liikumme Pohjoisen Norjan saarilla: Senja, Andøya, Hinnøya ja Langøya.
Vuoria, vuonoja, upeita maisemia ja mielenkiintoisia kohteita !
Lauttamatka Whale Route- reittiä, hyvällä tuurilla näemme valaita !
Lähde mukaan, Norja kutsuu !


Ilmoittaudu mukaan!

MATKAOHJELMA

10.8. lauantai

06:00 Haapajärvi ABC
06:25 Nivala Neste
06:50 Ylivieska linja-autoasema
07:30 Kalajoki linja-autoasema
08:30 Raahe linja-autoasema
 Jatkamme matkaa sopivia taukoja pidellen kohti Yllästä, jonne saavumme myöhään iltapäivällä. 
Majoittuminen.
19:00 Päivällinen hotellin ravintolassa. 
Paketin hintaan sisältyy hotellin kylpyläosaston käyttö, kylpylä on avoinna klo 21:00 saakka.

11.8.sunnuntai

Varhaisen aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa. Matkanjohtajamme nousee kyytiin Kilpisjärveltä. Kilpisjärveltä jatkamme sota-aikana vanhan markkinapolun paikalle rakennettua tietä pitkin Yykeänperään eli Skibotniin.                           Yykeänperässä, jossa suurimmalla osalla asukkaista on suomalaisjuuret, teemme pienen kiertoajelun vanhaa tietä pitkin koukaten                           markkinapaikan kautta. Matkamme jatkuu rannikkoa myötäillen suomalaiskylien läpi. Tienviitat ja paikannimet ovat kolmella kielellä, myös kveeniksi (vanha suomi). Tie kohoaa sisämaahan tuntureiden saamelaisalueille. Pidämme pienen tauon saamekeskuksessa, jossa esillä mm. perinteisiä käsitöitä.

Tuntureilta laskeudumme Målselvin viljavaan jokilaaksoon. Etelästä tulleet uudisraivaajat asuttivat laakson 1800 –luvulla. Nykyään se on tärkeä                    Tromssan läänin ruoka-aitta; lampaan ja vuohen kasvatusta, karjataloutta sekä perunan ja nauriin viljelyä. Målselvistä jatkamme rannikolle Finnsnesin satamakaupungin ja meriliikenteen solmukohdan kautta massiivisen sillan yli Norjan toiseksi   suurimmalle saarelle Senjaan. Senjan sanotaan olevan Norja pienoiskoossa. Ajamme rannikon pohjoista maisemareittiä kalastajakylien kautta yöpymispaikkaamme Hamn i Senjaan. Majoittuminen (majoitus 2-3 makuuhuoneen huoneistoissa. Jokaisessa makuuhuoneessa on oma suihku ja wc, huoneistossa lisäksi olohuone ja keittonurkkaus). Päivällinen hotellissa.                              

12.8. maanantai

Hamnista lähdemme aamupalan jälkeen kohti Gryllefjordin kalastajakylää. Siellä nousemme Andfjordin vuonon ylittävään lauttaan. Tämä lauttamatka on kutsumanimeltään Whale Route johtuen siitä, että hyvällä tuurilla matkalla on mahdollisuus nähdä valaita. Lahtivalaat,  kaskelotit, miekkavalaat ja pallopäävalaat oleskelevat vuonon syvänteissä. Lautalla on myös kahvila. Lauttamatka kestää reilun tunnin.  Lauttamatka päättyy Andenesin kalastajakylään, josta jatkamme Andøyn saaren länsirannikon tuulille altista tietä pitkin etelään. Pysähdymme kuvaustauolle Bleikiin, yhdelle Pohjois-Norjan hienoimmista, arktisten surffaajienkin suosimista, hiekkarannoista. Jatkamme etelään perinteisten kalastajakylien halki ja keskellä saarta olevan suoalueen läpi Norjan suurimmalle saarelle Hinnøyalle.                    

Hinnøyalta jatkamme retkemme seuraavalle saarelle Langøyalle, joka puolestaan on Norjan kolmanneksi suurin saari.  Sininen kaupunki Sortland on saaren keskustaajama ja merivoimien päätukikohta. Suurin osa kaupungin julkisista rakennuksista ja monet  yksityisetkin rakennukset on maalattu sinisen eri sävyin.  Jaloittelutauon jälkeen jatkamme Norjan rannikon ääripisteeseen, Støn kalastajakylään, jossa teemme opastetun kierroksen. Stø on yksi Norjan tärkeimmistä perinteisistä siimakalastajakylistä ja säilyttänyt ikivanhat perinteiset menetelmänsä yllättävän hyvin. Støstä palaamme Myreen, jossa majoittuminen Myre Kysthotelliin.  Mahdollisuus ostoksiin kuntakeskuksen kaupoissa. Kalastajien suosikki pubi Høtt`n sijaitsee lähellä hotellia.  Päivällinen hotellissa.

13.8. tiistai

Aamupalan jälkeen ajamme Nyksundin historialliseen kalastajakylään. Aikoinaan 70-luvulla autioitunut Nyksund on yksi Pohjois-Norjan tunnetuimmista matkakohteista; erityislaatuinen arkkitehtuuri ja mm. maailman pisin kaksikerroksinen laituripromenadi. Vietämme reilut pari tuntia gallerioiden, kahvioiden ja kirpputorien kylässä, kuulemme paikan historiaa ja tarinoita. Nyksundista jatkamme kohti Ruotsia. Matkalla pysähdymme Tjeldsundin näköalakahviossa, jossa mahdollisuus kahviin ja välipalaan.                         Saavumme Köli-vuoriston yli Björklidenin ja Abiskon karujen tunturimaisemien kautta Kiirunaan. Majoittuminen keskustassa sijaitsevaan  hotelliin. Päivällinen.

14.8. keskiviikko

Aamiaisen jälkeen lähdemme kotimatkalle. Suuntaamme Haaparantaan ja lähtöpaikkakunnille.

HOTELLIT

Lapland Hotels Saaga

Iso-Ylläksentie 42
95980 Ylläsjärvi 
puh. 016 323 600 
www.laplandhotels.com

Hamn i Senja

Hamnveien 1145
9385 Skaland
puh. +47 40 02 00 05
www.hamnisenja.no

Myre Kysthotell

Storgata 52
8430 Myre
puh. 47 76 11 99 20
www.myrekysthotell.no .

Hotel Bishops Arms

Föreningsgatan 6
981 31 Kiruna 
puh. 46 980 155 00  
www.elite.se

HINNAT

Hinnat

799 €/henkilö
680 €/aikuinen lisävuoteessa
520 €/lapsi alle 13v. lisävuoteessa


Yhden hengen huone
Lisämaksu 180 €

Hintaan sisältyy

 *ohjelman mukaiset bussimatkat
 *majoitus ohjelman mukaan kahden hengen huoneissa aamiaisineen, 
  yhteensä 4 yötä 
 *kylpyläosaston käyttö Lapland Hotels Saagassa Ylläksellä
 *ohjelman mukaiset lauttamatkat
 *päivällinen x 4
 *asiantuntevan matkanjohtajan palvelut alkaen 11.8. Kilpisjärveltä ja
  päättyen Kiirunaan 13.8.

Matkustusasiakirjat

Matkalla ei tarvita passia, kuvallinen henkilöllisyystodistus, esim. ajokortti, riittää.

KUVAT

VARAUKSET:
MATKATOIMISTO MATKA-RASTI OY
Puh (08) 4694 470
ylivieska@matkarasti.fi
Palvelumaksu 12 € / lasku


VARAA MATKA

Voit varata matkan seuraavan lomakkeen kautta.

Lomakkeen lähetyksen jälkeen lähetämme teille varausvahvistuksen ja olemme yhteydessä mahdollisimman pian. Mikäli et saa vahvistusta viikon kuluessa, ota yhteys toimistoomme!

Donetti