SAARENMAA, VIRON SUURIN SAARI 16.-19.8.2019

SAARENMAA, VIRON SUURIN SAARI 16.-19.8.2019

Tervetuloa mukaan Saarenmaalle, omaperäisen luonnon ja monenlaisten nähtävyyksien saarelle!


Ilmoittaudu mukaan!

MATKAOHJELMA

16.8. perjantai

03:00    Kalajoki linja-autoasema
03:15    Alavieska SEO
03:40    Ylivieska linja-autoasema
04:05    Nivala Neste
04:30    Haapajärvi ABC

Jatkamme matkaa sopivia taukoja pidellen.
Lähtöselvitys Länsiterminaalissa.
Laivaan saavuttuamme nautimme heti matkan hintaan sisältyvän lounaan.
13:30    Tallinkin Star lähtee Helsingistä Länsiterminaalista.
15:30   Saapuminen Tallinnaan, josta jatkamme heti matkaa kohti Saarenmaata.
Lauttamatka Virtsu-Kuivastu (kesto noin 20 min). Saavumme Kuressaaren kaupunkiin myöhään illalla ja majoitumme Spa hotel Rüütliin, joka sijaitsee kauniin rantakadun varrella, huvivenesataman läheisyydessä.

17.8. lauantai

Aamiaisen jälkeen aamupäivällä tutustumme opastetusti Kuressaaren nähtävyyksiin. 449 vuotta vanha kaupunki kätkee sisäänsä kauniin arkkitehtuurin ja mukavan ilmapiirin. Käymme myös torilla ja käsityökaupoissa.Pääaukiolla on säilynyt kaksi barokkikaudelta peräisin olevaa upeaa rakennusta – Raatihuone ja Vaakatalo. Nykypäivän arkkitehtuuria edustavat komeat kylpylärakennukset. Teemme lyhyen kaupunkikierroksen Kuressaaressa ja ihailemme komeaa Piispanlinnaa, joka on kaupungin tärkein nähtävyys ja symboli.Linna on parhaiten säilynyt keskiaikainen linnoitus Baltian maissa. Seuraavaksi menemme maaseutukierrokselle. Mihklin maatilamuseo on tyypillinen länsimaalainen maatila, joka tarjoaa paljon nähtävää. Tilalla on säilynyt myös monipuolinen käyttöesineiden kokoelma. Sama perhe on asunut tilalla jo kahdeksan sukupolven ajan. Matkamme jatkuu Pangan rantatörmälle, jonka enimmäiskorkeus on 21,3 m ja leveys 2,5 km. Pangan rantatörmä nousee alastomana ”kalkkikivimuurina” suoraan rannasta ja on korkein rantakallio Länsi-Virossa. Törmän korkeimmassa kohdassa sijaitsee vanha uhripaikka, johon aikoinaan tuotiin uhreja merelle.Seuraavana kohteemme Anglan tuulimyllyt on yksi Viron parhaiten säilyneistä tuulimyllyryhmistä. Vaikuttavien tuulimyllyjen vieressä on lisäksi Anglan perinnekulttuurikeskus, jossa sijaitsee Viron yksi suurimmista vanhojen työkalujen kokoelmista. Sata vuotta vanhalla mäellä on 5 tuulimyllyä, joista yksi jauhaa tuulivoimalla jauhoja. Kohteessa saamme maistella yrttiteetä ja uunituoretta leipää. Kauniiden katajapeltojen ja kiviaitojen reunustaman tien kautta ajamme Kaalin kylään ja lounastamme viehättävässä Kaalin krouvissa. Mystinen Kaalin järvi syntyi noin 1700 e.Kr. jättimeteoriitin maahantörmäyksestä. Kaalin pääkraatteri on 110m leveä ja 16m syvä. Kraatterista tuli pelottava ja salaperäinen paikka, johon liittyi paljon legendoja ja uskomuksia.Paluumatkalla Kuressaareen käymme ainutlaatuisessa GoodKaarma –tilalla, jossa valmistetaan luonnonmukaisia saippuoita. Lahjakaupasta löytyy mm. laaja valikoima matkamuistoja, erilaisia koruja, saippuoita.Ostosten jälkeen palaamme takaisin Kuressaareen ja hotellille noin klo 19:30. Iltaohjelma vapaa.

18.8. sunnuntai

Aamiainen hotellissa. Tämän päivän voit viettää omatoimisesti tutustuen kaupunkiin ja nauttien hotellin palveluista; hotellin vesikeskus on hotellin asukkaiden käytössä klo 21:00 saakka. Kylpylä- ja kauneushoitoja tarjoaa hotellissa toimiva Pohjolan saarikylpylä, joka on avoinna myös sunnuntaisin. Hoitojen varaukset voi tehdä suoraan kylpylään spa@saaremaaspahotels.eu. Hoitovalikoima löytyy hotellin nettisivuilta.Kuressaaressa kaupat ovat myös avoinna sunnuntaisin.

19.8. maanantai

Varhaisen aamiaisen jälkeen lähdemme paluumatkalle. Tallinnaan saavumme puolilta päivin. 13:30 Tallinkin Megastar lähtee Tallinnasta. Ruokailu laivalla lisämaksusta, varaa edullisemmin ennakkoon! 15:30 Saavumme Helsinkiin ja bussimatka lähtöpaikkakunnille.

HINNAT

Hinnat

515 € / aikuinen
485 € / aikuinen lisävuoteessa
410 € / alle 16-v. lapsi lisävuoteessa


Hintaan sisältyy

*ohjelman mukaiset bussimatkat
*ohjelman mukaiset laivamatkat Helsingistä Tallinnaan edestakaisin
*lounasbuffet laivalla menomatkalla
*edestakaiset lauttamatkat Virtsu-Kuivastu-Virtsu
*kolmen yön majoitus kahden hengen huoneessa aamiaisineen
*sisäänpääsy hotellin Vesikeskukseen, jossa on 25 m pitkä 4-ratainen uima-allas, lastenallas, allas, kuntoutusallas, jossa vesihierontalaitteet, poreamme 7 hengelle, pitkä vesiliukumäki ja löylysauna. Aukiolot kts. hotellin nettisivut
*17.8. suomenkielinen opas mukana koko päivän, sisäänpääsyt kohteisiin, maistiaiset sekä lounas.

HOTELLI

Spa Hotel Rüütli

Pargi 12, Kuressaare
93810 Estonia
Puh. +372 45 48 100
www.saaremaaspahotels.eu

KUVAT

MATKUSTUSASIAKIRJAT

Matkustusasiakirjat

Matkalle tarvitaan voimassaoleva passi tai henkilökortti.

Suosittelemme, että matkustajilla olisi mukanaan myös Eurooppalainen sairaanhoitokortti.Sairaanhoitokortin haltijana matkustajan tulisi saada lääketieteellisesti välttämätöntä sairaanhoitoa, kun matkustaatai oleskelee tilapäisesti toisessa EU- tai Eta-maassa tai Sveitsissä.Lääketieteellisesti välttämättömällä hoidolla tarkoitetaan hoitoa, joka ei voi odottaa sitä, että palaa kotiin.Hoito tulisi saada samaan hintaan kuin maassa asuvien henkilöiden. Tällöin matkustaja maksaa hoidostapaikallisen omavastuun ja hoitoa antanut maa laskuttaa Kelalta loput kustannuksista.

Matka-Rasti Oy
Puh (08) 4694 470
S.posti ylivieska@matkarasti.fi

Palvelumaksu 12 € / lasku


VARAA MATKA

Voit varata matkan seuraavan lomakkeen kautta.

Lomakkeen lähetyksen jälkeen lähetämme teille varausvahvistuksen ja olemme yhteydessä mahdollisimman pian. Mikäli et saa vahvistusta viikon kuluessa, ota yhteys toimistoomme!

Donetti